Followers

Wednesday, 26 December 2012

life of PI ohsem!!!

assalamualaikum..

lamenye xpotpet2 kt blog nie.. skg bru de kesempatan cket nk mengarang ayat.. da bersarang berhabuk da blog aku nie...hehehe da setaun xupdate blog n first entry tuk taun nie aku just nk update cite yg aku bru tgk smlm.. LIFE OF PI... best sgt tp xdpt nk kalahkn twilight laa..huhu



cite ini sebenarnya diadaptasi darapada sebuah novel n menceritakan seorang anak hindu yang terdampar dalam perahu ditengah2 lautan ngan beberapa ekor binatang.. binatang bkn sebarang binatang bapak rimau lak 2.. pelbagai dugaan la yang ditempuh pi untuk bertahan hidup bersama richard parker,si rimau 2..

selain itu cerita ini juga banyak menceritakan mengenai lompatan iman pi dalam mencari tuhan. sejak belasan tahun Pi mencari Tuhan melalui agama yang ditemuinya. dia dibesarkan sebagai penganut hindutp mengenali kristian ketika berumur 11 tahun dan mempertanyakan konsep anak Allah yang harus disalib demi dosa manusia. kemudian belajar untuk mengerjakan solat. memang hebat r cite nie.

yang paling best cite nie kerana Ang Lee menggunakan konsep 3D.. yang paling best bile nampak ikan paus real di depan mata kita..







Friday, 30 December 2011

jalan2 ilangkan stressss

yeyyy arini dating ngan cik myra ag.. kyteowng jln2 ilangkan stress.. thnx yek cik myra cz snggup dgr segala pob aku yang xbape nk best didengar nie.. love u..:) huhu

first jln2 pusing low yatt lu pusing2 usha2 fon then bwu la jln2cri mkn.. dapat tgk jelaaa.. bile la aku mampu nk beli samsung galaxy s II nie.. haha sempat ag berangan..

da bosan brjln bwu kyteowng decide nk tgk wyg.. layan mission impossible: ghost protocol mmg syok gile.. lebey2 ag tgk 2D.. cam real je kite tgk.. aku sekali tmpang gayat.. haha mmg xrugi la kowang tgk.. aku bagi 5/5.. haha 



wowww ensem g2 tom cruise nie.. walau umur da mjangkau 50 tp keenseman dye xpernh berubah.. haha yang paling sedihnye cz xdpt tgk cite nie smpai abez. :(  trpakse kejar bas cz da beli awl2 da tiket blk bentong.. almaklum la kul 7  nk masuk keje lak.. tp smpat ag mengatai nk jln2.. haha 

tp yang hampehnye smpai2 bas 2 da xde r.. kyteowng da lewat 10 minit mmg laa.. huhu malang tol cite xdpt tgk abes pas2 kene tggl bas lak.. :( xpelaa asalkan dpt balik.. tp lewat p keje 15 minit..
muke wat2 epi je.. keletihan bangat...




bodoh wanita ketika berinternet

assalamualaikum..

wahhh entry nie mmg mnyakitkan ati mne2 gadis yg gile berfb bile dgr kan. same la ngan aku.. tp bile da dgr isi cite ustaz azhar nie mmg tol pon.. bile nk wat DP pape laman sosial 2 xyah la nk letak pix yang gedik n besar sgt2.. orang zaman skg nie pndai nk menjatuhkan orng.. lebih2 ag kaum prmpuan.. amek kesempatan keatas kelemahan kaum prmpuan.. cube la kowang dgr ceramah dr ustaz azhar nie.. de yang betolnye..

piki2 la n selamat beramal..:)

Wednesday, 28 December 2011

dugaannn :(

so epi rini pat jmpe si dia... nk pulihkan balik hubungan kyteowng.. jmpe je terus baik.. haha epnye..

pagi2 ari da de dugaan yang menimpa.. ley lak aku trmiss bas bio je bas lalu g2 je..haha bas 2 yg trsalah msuk lorong sape swuh aku gak yang susah.. nsb bek pakcik 2 bek ati bg aku nek bas yg kul 11.. thnx pacek.. haha suke sgt..

then lam kul 12 lebey gax la dpt jmpe si dia.. rindunye.. gedik la pulak..huhu kyteowng pon jln2 cari mkn kt bb then pusing2 pavi.. then sempat ag singgah kat kedai shimino japanase creepes.. first tyme nak merase kan.. ley tahan gak r..

nie la rupe kedai.. cam2 perisa kowang ley pilih..aku pn da rambang mata smbil kene bebel ngan si dia cz mkn mnde yg pelik2.. 

akhinye aku memilih perisa nie choc cake ngan banana kowt name dye da lupe r.. haha mmg best kulit dye yg lmbut.. xrugi kalo kowang cube.. huhu 



then pas mengenyangkan perut n shopng2.. p la layan movie lak cite hell gate.. xtaw pape pon sal cite nie.. cz bunyi tajuk cam best je ala2 seram gitu kan n da xde cite best da tewus kyteowng decide je..huhu

ngah syoknye layan cite 2 aku xsedar upenye aku ley trtnngal perfume yg bwu beli kt parkson tdy kat toilet.. xtaw cmne ley xingat 2.. da separa tue kowt aku nie.. 
giorgio armani diamond why u leave me.. uwaaa.. kueng asam tol xsampai 15mnt kowt da ilang r..:(
then cari2 da xjmpe r mmg sedih gile terus xde mood nk tgk wyg..nie la motif cite utama sal entry nie.. yang paling sedihnye kene bebel2 ngan si dia.. n terus dye xcyekan aku da ps2.. dugaaan betul.. :(

Saturday, 17 December 2011

my bff da tunang..:)




nie la my bff 2.. cik mun namenye.. finally ko da jd tunangan orang yek jeles2 brcmpur epi..:)
dulu kite same2 sngle mngle siap menubuhkan kelab ag kan.. haha skg ko yg tunang dulu..dh jodoh ok la 2.. mun congrates for ur engagement tp sori sgt xdpt nk hadir kt mjlis ko.. sbb 2 xdapek den nk publish pix tunang ko.. hope epy alwiz wif en. tunang..:D